Fira de Tots Sants de Cocentaina

Declarada d’Interés Turístic Nacional des de 2012 i Internacional des de 2019, se celebra anualment durant la setmana de l’un de novembre, festivitat de Tots Sants. És una de les fires més importants del país, i amb un gran poder de convocatòria entre el públic. Tots els anys recorren els seus carrers prop de mig milió de persones.

La Fira de Tots Sants de Cocentaina va ser fundada en 1346 gràcies al privilegi atorgat per Pere el Cerimoniós per a celebrar-la i ha continuat organitzant-se fins als nostres dies. Ha sigut un esdeveniment en constant evolució des dels seus orígens, i any rere any, s’han anat ampliant els seus atractius. El que era un mercat comarcal agrícola i ramader s’ha convertit en un aparador de qualsevol tipus d’activitats, junt amb l’exposició de maquinària agrícola i mitjans d’automoció, artesania, alimentació, productes típics, fira de cavalls, mercat àrab, mercat medieval, fira d’atraccions. Tot un esdeveniment, lúdic, cultural, tecnològic, artesanal, gastronòmic i històric de primer orde que no pots perdre’t.

Durant la fira hi ha nombroses i variades activitats al llarg de tot el dia, així que t’aconselle aconseguir un bon programa de la fira per a no perdre’t res. Pots arrimar-te a la Tourist Info, ubicada en un dels espais més monumentals de la ciutat, el seu Palau, i epicentre de moltes de les activitats entorn a la fira. Si véns, repetiràs!