Museu Alcoià de la Festa (MAF- Alcoi)

El renovat Museu Alcoià de la Festa (MAF- Alcoi) suposa l’aportació més avantguardista de l’Associació de Sant Jordi al manteniment viu de les tradicions i de les essències de la festa de Moros i cristians. Per a açò, utilitza les més avançades tecnologies que permeten un passeig didàctic i entretingut per la memòria i la història d’un poble.

El patró de les festes alcoianes té un lloc destacat. A través de sales dedicades a la figura del sant màrtir, el visitant pot descobrir el significat i rellevància que adquireix al llarg de la Trilogia dels Moros i Cristians. No obstant açò la informació present en el museu abasta també altres llegendes relacionades amb el sant procedents de tot el món.

La música, el public i les “filaes” també són protagonistes. Una zona destinada a explicar el “esperit festiu” alcoià als visitants a través d’element gràfic i audiovisual exposat en aquestes sales.

El més destacat del MAF és, sens dubte, la tercera i última planta. Dues sales centrades en el contingut audiovisual que deixen de costat la informació didàctica per a despertar les sensacions i emocions dels visitant.

Informació per a visitar el museu.