Barranc de l’Infern – Font Roja

La ruta s’inicia en el Centre Font Roja Natura, arribant a poca distància a la Glorieta dels Paellers, on es troben les alzines més antigues del Parc. A 20m descobrim a l’esquerra la Cova Gelada, caracteritzada per la seua frescor. Poc després s’arriba al Pla de la Mina, on hi ha una reproducció d’un forn de calç, i dos miradors amb boniques vistes.

A 1,1 Km de l’inici arribem al Pla dels Galers, el punt més alt de la ruta. Creuant el Pla cap a la dreta trobem la senda que descendeix cap al Barranc de l’Infern. Als 10 minuts de descens trobem un espectacular penya-segat rocós, on el camí dóna un faig fallida que ofereix una bonica vista de la vall del riu Polop.

Després de poc més d’una hora de camí, aconseguim el Barranc de l’Infern, zona molt humida i fresca, per on arriba a córrer l’aigua en època de pluges. Caminant cap al següent barranc podrem veure, en mirar cap amunt, l’edifici del centre de visitants.

En només 20 minuts haurem aconseguit la carretera. Caminant al costat de la mateixa finalitzem en 10 minuts en el Santuari.

 

>> Descarrega’t el plànol de las rutes verdes d’Alcoi