GR-7 Font Roja – Font de Mariola

El GR-7 entra a Alcoi per una pista forestal, i en direcció est, inicia l’ascens cap al Mas de Tetuan. Agafarem una pista forestal cap a l’esquerra i arribarem a l’Àrea Recreativa de la Font Roja. El camí circula per l’asfalt de la carretera direcció Alcoi fins a trencar a l’esquerra on una senda en direcció nord ens porta a travessar la carretera asfaltada de Llacunes.

Continua la sendea en direcció nord cap al riu, el travessa i inicia l’ascens cap al Castell de Barxell, passant pel seu costat i travessant la carretera per davant d’uns vivers i d’un restaurant, arribem a una zona de xops. Baixem al riu i per davall del pont de la carretera continuem fins a arribar a l’antiga caserna militar del Molí Payá. La senda deixa el llit del riu i la carretera per a iniciar l’ascens al cim del Castellar i continua en direcció al Preventori.

De nou per l’asfalt, travessem un xicotet túnel i enfront del Mas del Llonganisser deixem la carretera i entrem cap al Barranc del Cint. Per mitjà d’una impressionant senda entre penyes travessem aquest barranc i continuem per una pista asfaltada fins les Cassetes de Vilaplana.

Es trenca el camí cap a l’est per una pista forestal i a pocs metres naix una senda a la dreta que ens portarà al Coll d’En Sabata. Aquest punt és un encreuament de camins, el nostre agafa direcció nord cap al pic de Montcabrer fins a arribar a la Font de Mariola.

 

 

>> Descarrega’t el plànol de les rutes verdes d’Alcoi