Cocentaina ja sona a festa!

Les festes de Moros i Cristians de Cocentaina arranquen aquest divendres amb la “Nit de l’Olla”. Són quatre dies de festes dedicades al patró Sant Hipòlit Màrtir i estan declarades d’Interés Turístic Nacional. El programa d’actes és molt ampli i inclou actes comuns com l’esplèndida Entrada de Moros i Cristians, la processó en honor a Sant Hipòlit i el dia de l’Alardo amb les Ambaixades mora i cristiana. Però també hi ha actes diferenciadors com l’Ambaixada de les “Tomaques”, una batalla amb tomaques entre les filaes de Bequeters i els “Cavallers”. I les “Guerrilles”, batalla d’arcabusseria a la serra del Castell, a l’alba, és un acte propi de la festa contestana.

Prèviament, el dimarts 6 és el dia de la ‘Volteta dels Xiquets’ i el dijous 8 hi ha missa en la parròquia del Salvador amb imposició de les medalles als càrrecs festers i a continuació trasllat de Sant Hipòlit des de Raval fins el Monestir de la Mare de Déu del Miracle.

Consulta el programa d’actes complet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>