El xicotet poble d’Agres és una joia per als turistes. La peculiaritat del seu nucli urbà amb els seus empinats carrers i les oportunitats que oferix als amants del senderisme, el convertixen en una parada obligada dins les rutes pels municipis de la Serra Mariola.

Agres compta amb una gran varietat de patrimoni històric digne de ser visitat. Sense anar molt lluny, podem acostar-nos al llavador municipal, del segle XIX, i un dels més grans que es conserven en la província d’Alacant. Un racó preparat per al visitant i on fer una parada deixant-nos relaxar pel soroll de l’aigua. Després de reprendre forces, ens espera la pujada al Santuari de la Mare de Déu del Castell, la Torre Talaia, o la ruta de senderisme que porta fins a les caves, antics pous de neu que s’utilitzaven per a fer gel fa ja més de cinc segles i que trobarem diseminats per la contornada.

Com a bon poble de muntanya, la gastronomia d’Agres convida a reconfortar el cos en els dies d’hivern, amb plats calents de cullera com l’arròs caldós, l’olla amb pilota, els gaspatxos o la borreta i com a entrant unes bones creïlles farcides i una pericana amb la que acompanyar un bon pa de poble.

Ja saps, si eres amant del senderisme i el bon menjar, no pots perdre-t’ho.

Núm. Habitants: 551 (INE 2018)

Gentilici: Agresà/ Agresana