La localitat de Muro d’Alcoi se situa al nord de la província d’Alacant a una altitud de 399 metres i la seua comunicació amb les capitals de província és excel·lent, a través de l’autovia A-7.

L’agricultura de secà ha sigut la principal riquesa d’aquesta zona i els seus cultius més representatius són les oliveres, ametlers i cereals, entre altres.

A partir dels anys 60 Muro ha anat convertint-se en una població industrial, en la qual predomina el sector tèxtil, encara que també destaquen altres manufactures tals com la fabricació de guitarres fetes a mà, o els marcs i les motlures entre altres.

La població compta amb una magnífica infraestructura quant al sector serveis tant públics com privats, als quals cal afegir comerços de tota índole i restauració d’òptima qualitat.

En l’actualitat s’ha recuperat el cultiu de la vinya en unes parcel·les de grandària reduïda, al marge de les grans explotacions. Aquesta és l’estratègia que ressorgeix de les comarques del Comtat i l’Alcoià, on una empresa de Muro d’Alcoi, El Celler de la Muntanya, recorre a contractes amb xicotets terratinents per a tenir així assegurat un raïm i un vi de qualitat.

També s’ha volgut recuperar el cultiu de les oliveres per a així obtenir oli amb una màxima puresa i qualitat.

Núm. Habitants: 9.328 (INE 2018)

Gentilici: murer/ murera