Festes de la Mare de Déu d’Agres o “dels Pastorets”

El cap de setmana anterior a les festes patronals d’Agres, que se celebren del 6 al 9 de setembre, es representa l’Aparició de la Mare de Déu d’Agres. És la recreació d’uns fets que van tindre lloc en 1484 i està considerada d’Interés Turístic. Més de 50 actors i una trentena de persones de l’equip tècnic posaran en escena l’obra divendres 30 i dissabte 31 a les 23h a la plaça de l’Assut. El diumenge 1 és el “Dia de la Vinguda” i per la vesprada la filà dels Pastorets, encarregada d’organitzar les festes, junt a les regines, corts d’honor i tot el poble pujaran al Santuari per fer la tradicional ofrena de flors a la Mare de Déu.

Divendres 6 de setembre comencen oficialment les festes amb la cercavila dels Farolets, on els participants lluiran el fanalet i ballaran acompanyats pels Cabots i el grup de Danses d’Agres. El dissabte 7 és el ‘Dia del Pastoret’ on la filà dels Pastorets realitzarà la tradicional Ambaixada. Posteriorment es traslladarà a la Mare de Deú des del Santuari a l’església de Sant Miquel i es farà la Processó pels carrers de costum. Al dia següent, la imatge tornarà a traslladar-se a la seua seu. I de vesprada, amb un to més esbojarrat se celebrarà una cavalcada de disfresses. Dilluns serà l’última jornada, el Dia d’Acció de Gràcies, amb una missa, paelles populars i una festa de l’espuma com a colofó.

Ací teniu el programa d’actes complet.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>