La cercavila dels Cabolos obre les Danses de Sant Agustí

Amb la cercavila dels Cabolos del dia 22 d’agost, Bocairent enceta les Danses de Sant Agustí. És un passacarrer molt divertit, sobretot per als xiquets i xiquetes que corren perseguits pels Cabolos. El Manyo, el Negre, el Cuiner, la Xiqueta, el Tort, el Uelo i el Mestre són els 7 personatges que, una vegada acabat el seu tradicional ball, arrancaran a córrer darrere la xicalla. A continuació vindrà la desfilada de carrosses que finalitzarà amb les carrosses de les clavariesses major i infantil. A la nit una animada revetla tancarà el primer dia de festes.

Del 23 al 27 d’agost se celebra cada nit la Dansà a la plaça de l’Ajuntament. Enguany les obres a la plaça deixen la incògnita fins a l’últim moment de si es podran celebrar al lloc habitual o hauran de fer-se a un altre espai… Les Danses de Sant Agustí estan en procés de ser declarades Bé d’Interés Cultural Immaterial (BICI) i constitueixen un espectacle encisador de gran bellesa. El 28 d’agost és l’últim dia i està dedicat al sant. Missa i processó són els actes principals. Però la nit és jove i encara queda el festival de música en valencià “Xocorock”, amb Auxili com a cap de cartell.

Veure el programa complet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>