La Nit de les Fogueretes d’Agullent i les Festes del Miracle ja s’acosten

Del 6 al 8 de setembre se celebren les Festes del Miracle d’Agullent, en honor a Sant Vicent Ferrer. Dins les festes, la Nit de les Fogueretes és un esdeveniment especial. És la romeria nocturna més antiga de la Comunitat Valenciana, ja que es remunta a fa més de 400 anys, i està declarada d’Interés Turístic Provincial. Amb fanalets i falles enceses, els agullentins pugen a l’ermita per commemorar el Miracle de la Llàntia.

Per a preparar les falles, a finals d’agost l’ajuntament s’encarrega de portar esportins de les almàsseres i fer tallers per a confeccionar-les.

Les Festes del Miracle es completen amb activitats lúdiques, una dansà popular i una missa i processó en honor a Sant Vicent. Enguany Agullent és la seu de l’Any Vicentí, i a més ha preparat un seguit d’activitats al voltant de la figura del prolífic sant.

Consulta el programa d’actes

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>