L’ermita del Sant Crist de Bocairent celebra la festa de les Tres Llums

La llegenda conta que dos pelegrins van arribar a Bocairent l’any 1536 i, veient la muntanya de darrere del poble, van dir a algunes persones: “Què bonica muntanya tenen vostés ací per a fer un calvari“… Dit açò no van tardar a ser interpretats com a àngels enviats, i l’aparició de tres llums molt resplendents al mateix lloc on hui hi ha l’ermita del Sant Crist ho va corroborar. Aquest és l’origen de la Festa de les Tres Llums, que enguany se celebra el 14 i 15 de setembre. Dissabte a les 20:30 hores s’encendran les tres llums i després hi haurà un sopar a l’ermita. Diumenge, missa a les 9:30h i a continuació, esmorzar popular.

L’ermita, construïda en el segle XVI, consta de tres edificis: l’hostal que va ser un antic convent; la casa del capellà en el centre; i l’església d’estil gòtic amb el campanar adossat. Durant les festes de moros i cristians al febrer, l’ermita té un dia destacat, en el què els festers pugen a esmorzar i a veure la representació del “Despojo del moro”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>