Ermita Mare de Deu de la Llum i Sant Antoni Abat

L’ermita s’alça en una lloma prop d’un bosc de pins. Davant de l’ermita hi ha una xicoteta esplanada voltada de xiprers i una creu de terme de pedra que substitueix a l’antiga que estava a uns cent metres més a l’est i marcava la frontera amb Agres. Aquesta ermita té la característica de ser molt alta, per la qual cosa es recolza sobre tres contraforts a cada costat. Es compon de nau, sagristia i casa de l’ermità.

La façana és austera, tan sols compta amb una porta i una finestra. La planta fa 13,15 per 5,67 metres i consta de tres trams separats per pilastres i arcs faixons. El tram de capçalera s’eleva formant el presbiteri; per la seua esquerra s’accedeix a la sagristia i sobre aquesta se situa el cor, obert a l’església.

El retaule és d’estil neoclàssic renaixentista, el buit entre dues columnes l’ocupa una fornícula en la qual, sobre una mateixa peana, estan les dues imatges dels Sants Patrons: la Verge a l’esquerra i Sant Antoni a la dreta sobre grups d’àngels.

La zona recreativa situada al costat de l’Ermita de la Mare de Deu de la Llum d’Alfafara resulta un bon lloc per a passar un dia agradable en família.