Festa de la Mare de Déu d’Agres

Les festes en honor a la Mare de Déu del Castell se celebren el primer cap de setmana del mes de setembre, excepte en el cas que el dia 1 d’aqueix mes siga diumenge, en aquest cas passarien a celebrar-se el segon cap de setmana.

ACTES

  • ‘DIA DE LA VINGUDA’: Se celebra l’últim diumenge d’agost. Aqueix dia se celebra l’arribada de la Mare de Déu realitzant-se diferents actes religiosos.
  • ‘DIA DEL FAROLET’: Se celebra el primer divendres del mes de setembre. Acte en què els xiquets són els protagonistes i amb què s’inicien oficialment les festes patronals.
  • ‘DIA DEL PASTORET’: Se celebra el primer dissabte del mes de setembre. Acte més important en la festa durant el qual es recrea el miracle esdevingut al pastor Gaspar Tomás. A la vesprada se celebra la solemne processó pels carrers del poble.
  • ‘DIA DE LA MARE DE DÉU D’AGRES: Se celebra el primer diumenge del mes de setembre. Durant el qual diversos oficis religiosos celebren el dia de la Verge.
  • ‘DIA D’ACCIÓ DE GRÀCIES’: Finalització de les festes patronals. A les 12 se celebra la missa d’Acció de Gràcies a l’Església de Sant Miquel.

L’Agència Valenciana de Turisme ha atorgat la declaració d’Interès Turístic Local de la Comunitat Valenciana a les Festes de la Mare de Déu d’Agres.