Festes de Moros i Cristians de Muro

Muro sempre és una bona opció per visitar en qualsevol època de l’any, pero si tens pas durant el mes de maig no pots deixar de viure les seues Festes de Moros i Cristians, en honor a la Mare de Déu dels Desemparats, que és remunten a l’any 1822. Aquestes festes patronals se celebren cada any el segon cap de setmana de maig. Les comparses hi desfilen sumptuoses i alegres al ritme de pasdobles i marxes mores. ¡Un espectacle que no pots pedret!

La festa està composta per dos bans, el ban moro i el ban cristià. El primer d’ells està compost per sis comparses o filades: La Llana, els Moros del Rif, els Tariks, els Realistes, la Verda i els Marroks. I respectivament componen el ban cristià cinc comparses: la de la Mare de Déu, els Maseros, els Contrabandistes, els Pirates, els Arquers i els Templaris.

A més, descobriràs un poble acollidor que reb al turista amb les mans obertes i el fa sentir part de les seues tradicions.

El tercer cap de setmana de maig la festa es fa una altra vegada present a la localitat, per a acompanyar de forma massiva la patrona, la Mare de Déu dels Desemparats, al seu domicili habital: l’ermita.

L’any 1998 es va construir el castell de Festes de Moros i Cristians, on es troba la Junta de Festes i el Museu Fester.

Una bona opció per coneixer una de les tradicions més arrelades de estes terres.