Festes de Moros i Cristians en honor a la Mare de Déu dels Desemparats

Muro sempre és una bona opció per a visitar en qualsevol època de l’any, però si tens previst passar-te durant el mes de maig no pots deixar de viure les seues Festes de Moros i Cristians, en honor a La nostra Senyora dels Desemparats, que es remunten a l’any 1822. Aquestes festes patronals se celebren cada any el segon cap de setmana de maig. Les comparses desfilen sumptuoses i alegres al ritme de pasdobles i marxes mores. Un espectacle que no pots perdre’t!

La festa està composta per dos bàndols, el bàndol moro i el bàndol cristià. El primer d’ells està compost per sis comparses o filaes: La Plana, els Moros del Rif, els Tariks, els Realistes, la Verda i els Marroks. I, respectivament, componen el bàndol cristià cinc comparses: la de la Mare de Déu, Maseros, Contrabandistes, Pirates, Arquers i Templaris. A més, descobriràs un poble acollidor que rep al turista amb les mans obertes i ho fa sentir part de les seues tradicions.

El tercer cap de setmana de maig la festa es fa una altra vegada present en la localitat, per a acompanyar de forma massiva a la patrona, La nostra Senyora dels Desemparats, al seu domicili habital: l’ermita.

L’any 1998 es va construir el castell de Festes de Moros i Cristians, on es troba la Junta de Festes i el Museu Fester. Una bona opció per a conèixer una de les tradicions més arrelades d’aquestes terres.