Festes Patronals d’Alfafara

El dia de la Festivitat del Diví Salvador arranca abans del migdia amb una cercavila amenitzada per una banda musical que finalitza a les portes de l’Església de la Transfiguració del Senyor, on s’oferirà en honor al Diví Salvador la corresponent missa. A continuació, les campanes redoblen fins que té lloc l’espectacle pirotècnic en les Eres. Ben entrada la vesprada té lloc la Processó del Salvador, per a finalitzar amb missa i castell de focs artificials.

El dia de la festivitat de la Divina Aurora comença amb la tradicional despertà. Durant la vesprada, la Solemne missa a l’església deixa passe a la Processó de la Divina Aurora que recorre els carrers del poble i a continuació tenen lloc els tradicionals cants gojosos.

La Diana de Sant Roc té lloc a les portes del migdia, donant pas a la Solemne missa en honor al sant patró amb posterior cercavila. A la posta del sol, la Processó de Sant Roque recorre els carrers del poble, per a finalitzar amb el tradicional cant dels gojos.

Després de la fi de festa té lloc la jornada de L’Aixavegó, en la qual se celebra un sopar en la plaça del poble al costat d’una desfilada a càrrec de la banda musical local.

També, diferents actes amenitzen la setmana prèvia als festius: danses populars, cercaviles, revetles, festes de disfresses i diferents activitats culturals, destacant de elles el Pregó des del balcó de l’ajuntament, tasca encomanada a personalitats polítiques.