Museu Arqueològic de la Torre de Font Bona (Banyeres de Mariola)

El Museu Arqueològic de la Torre de Font Bona a Banyeres de Mariola mostra una col·lecció de restes arqueològiques que van des del Paleolític fins a l’edat moderna. Està situat en una torre del segle XV. El seu interior està estructurat en quatre plantes.

En la planta baixa es poden conèixer més dades sobre la torre, la seua excavació i restauració, així com alguns dels materials arqueològics trobats en la mateixa. La primera planta està destinada als estudis prehistòrics de Banyeres de Mariola; les excavacions i prospeccions dutes a terme en les nombroses coves d’enterrament de la zona han format la interessant col·lecció d’indústria lítica i adorns que arreplega les vitrines.

En la segona planta s’arrepleguen els vestigis d’època ibèrica, romana, islàmica i cristiana, destacant els objectes d’ús quotidià rescatats en el jaciment islàmic de Serrella.

La tercera planta acull exposicions temporals, així com informació sobre els jaciments arqueològics de Banyeres de Mariola, i sobre el matacán de la torre, al que s’accedeix des d’aquesta mateixa sala per una escala.

Informació per a visitar el museu.