Turballos

Turballos és una pedania que pertany al municipi de Muro. Està situada al peu en la part meridional de la muntanya del Benicadell, a una altitud de 455 metres. El terreny és de secà, d’una qualitat regular i el seu cultiu són les oliveres.

Actualment té 18 cases, una església dedicada a Sant Francesc de Paula i celebren les seues festes patronals sempre el tercer diumenge de setembre.

Limita amb Muro pel nord i oest, amb Gaianes limita per l’est i amb Setla de Nunyes pel sud. Està comunicada amb Alacant i amb València per la Nacional 340, punt quilomètric 807 i hi ha camins amb els pobles limítrofs.

La pedania de Turballos és molt singular pel seu aspecte, ja que sembla que els anys no hi hagen passat. Els seus carrers i les seues cases conserven un estil particular i tradicional, i sens dubte és visita obligada per a tot aquell que visita aquesta zona.

En la mateixa pedania, al mes de maig, se celebra la Festa del Benicadell, i aquesta ultima ha sigut la V edició i rep aquest nom per ubicar-se als peus de la mateixa serra. Les activitats que actualment es duen a terme durant aquesta celebració estan relacionades amb el medi ambient i la seua sostenibilitat.