PR.CV-4-Cementeri Banyeres-Naixement del Vinalopó

La senda està tipificada com de curt recorregut (PR) d’homologació internacional. Està senyalitzada amb dues rallas paral·leles horitzontals grogues i blanques, quan aquestes es creuen indiquen direcció negativa.

Tot el recorregut és bastant suau, amb nombroses fonts i brolladors al seu pas. El punt d’eixida està en el cementeri, en la part més elevada del poble, des d’ací travessant la carretera trobem un cartell indicador del PR. Ràpidament anirem deixant el poble arrere seguint un camí ample que ens porta fins a la carretera de Mariola.

  • 1. En aquest punt el PR passa molt prop del GR-7, seguint el camí per la dreta arribarem a un depòsit d’aigua on trobarem una font
  • 2. En aquest punt ens desviarem per una senda a la dreta i seguirem el riu pel barranc fins a arribar a la Font de la Coveta (Naixement del Riu Vinalopó)
  • 3. Des d’ací continuarem per un camí ample fins a trobar l’antiga carretera d’Alcoi- Banyeres. En aquest punt comença la senda PR V-90 que continua en direcció a Onil. Seguint la carretera per la dreta arribarem a un pont
  • 4. Ens desviarem a l’esquerra per un camí ample. Poc després de passar la línia del gasoducte hem de desviar-nos a la dreta per un camí ample i que al llarg de 200 metres es confon amb el PR V-35 que eixint des de la Font del Sapo travessa el riu Vinalopó i es dirigeix cap a Elda. La nostra senda continua per un camí ample fins a arribar a la Font del Teularet del Roc.
  • 5. Baixarem per una senda al Molí l’Ombria (riu). En aquest lloc es troba la zona d’acampada de Banyeres. Per a poder utilitzar-la cal telefonar a l’Ajuntament de Banyeres de Mariola Telf. 96 656 73 15 6. Una vegada passat el punt ens desviarem a l’esquerra per a arribar als afores del poble i pujar per un antic assegador fins al punt d’eixida (Cementeri).

El recorregut en sentit invers comença en el cementeri i es desvia per un antic assagador enfront de la porta del poliesportiu municipal fins a arribar al riu i després puja per una senda a la Font del Teularet de Roc. Després continua per un traçat bastant suau fins a arribar al punt d’eixida.