Ruta pels centres d’art

Si t’interessa el món de l’art i les seues diferents expressions plàstiques, tant contemporànies com una miqueta més antigues ací et deixem una ruta pels centres d’art més destacats de la geografia mariolenca.

IVAM-CADA d’Alcoi: situat en l’històric edifici de l’antic Monte de Piedad d’Alcoi acull un programa expositiu centrat en les arts plàstiques i la cultura contemporània.

Palau Comtal de Cocentaina: a més de contemplar l’interior de l’edifici i la seua ornamentació, ja de per si una vertadera obra d’art, pot visitar-se l’exposició permanent amb obres d’entre els segles XIV al XIX, l’exposició escultórica de l’artista Vicente Agulló i una altra mostra d’art contemporani.

Museu Antonio Ferri de Bocairent: reuneix obres del pintor de les seues diferents etapes pictòriques, donades a la població pel propi autor.

Museu Parroquial de Bocairent: una de les millors pinacoteques d’art sacre de la Comunitat Valenciana, amb obres de Joan de Joanes, Joaquín Sorolla, el Mestre de Borbotó, Ribalta, Segrelles, Mariano Benlliure, Cristòfol Llorenç, Gaspar Requena, Blas Silvestre…