Ruta de l’Aigua Bocairent

Partirem de la plaça de l’Ajuntament, on trobem la primera font enmig de la plaça. Seguirem pel carrer Mossén Hilari i, passant pel Pont de Darrere la Vila, veurem a l’esquerra la font d’En Ferris i enfront el safareig. Passarem per un túnel que travessa la carretera i reprendrem la marxa pel camí del Mas del Cego, Casa l’Horta i l’Alqueria, on trobem un safareig de pedra ran de terra; al costat del safareig, prendrem la senda en direcció a la serra, fins a la bassa la Teula.

La ruta segueix per la senda de Castalla, enllaçant amb el camí dels Teulars on trobem la font dels Teulars i el safareig; seguirem cap amunt fins a arribar a l’ermita de Santa Bàrbara, on podem descansar el costat de la font del Plà i d’un xop centenari.

Seguirem les indicacions del GR-7, passant per la masia de Mingol, caracteritzada pel seu cedre centenari, fins que trobem un pal indicador del PR-370 a l’esquerra del camí, que ens portarà fins al poliesportiu d’Alfafara i la font de l’Assut; des d’allí prendrem un camí asfaltat a l’esquerra, que ens portarà a la masia i font dels Alborets. Passant pel pont dels Alborets, arribarem al camí de la via; tornarem a travessar la carretera pel mateix túnel fins a arribar al punt de partida.

 

:: Descarrega’t el plànol de la ruta en pdf