Ruta dels Miradors

La Ruta dels Miradors és un recorregut que ens permet endinsar-nos en plena naturalesa per a descobrir diversos miradors en els quals contemplar el poble de Banyeres de Mariola. Una senda per a gaudir de llocs on detindre’s i fotografiar un paisatge urbà envoltat d’un entorn natural, que forma part del Parc Natural de la Serra de Mariola.

Aquesta ruta de gran valor paisatgístic transcorre principalment entre pins, la qual cosa la fa ideal per a qualsevol època de l’any. No és un recorregut dur, però compta amb algunes pujades curtes però fortes/intenses.

Durant el recorregut podem observar i escoltar sovint grans bàndols d’estornells negres volant sobre el poble, els camps i zones boscoses dels nostres voltants.

L’estornell negre és un ocell resident en la Península, per la qual cosa se’l pot observar en qualsevol època de l’any. El seu plomatge és negre i en època de cria les seues potes es tornen rosades i el seu pic groc.

També els falciots, que vénen a Banyeres de Mariola a la fi de març fins a setembre. Són molt fàcils de veure durant aquests mesos, en general, volant molt ràpidament a través dels carrers del poble o més alt, sobre els arbres, caçant insectes… Tenen ales molt llargues i punxegudes i una cua curta i bifurcada. Són de color marró molt fosc, però semblen negres quan els veiem en vol.