Font Maciana

Xicoteta àrea recreativa forestal a la qual s'arriba des del camí que puja al poliesportiu cap a la serra, en un desviament que es troba a mà dreta. Allí es pot deixar el vehicle i anar fins al fons mitjançant un lleuger passeig. Hi ha taules i una font, i és un bon lloc per a esmorzar els diumenges. Des de la Maciana es pot agafar la senda que va a la senda dels Enginyers, per a emprendre el camí cap a l'alt del Torrater.

Àrea recreativa el Convent

Aquesta àrea recreativa compta amb taules de pedra i fusta, restaurant i font d'aigua natural. Un entorn natural ideal per a poder passar un agradable dia amb la família envoltats de naturalesa. A més, des d'aquest punt s'inicia la ruta per a veure les Caves.

Àrea recreativa ermita de Santa Bàrbara

La zona de Santa Bàrbara disposa de jardins, tauletes per a menjar i també hi ha un espai dedicat als jocs per als xicotets de la casa. Es troba molt pròxima al nucli urbà.

Paratge Natural del Molí de l’Ombria

La zona d’acampada del Molí l’Ombria es troba situada en la part central del terme municipal de Banyeres de Mariola, a la part esquerra del riu Vinalopó i en les proximitats d'un molí paperer amb mateix nom. És una de les zones més visitades de la població, sobretot durant caps de setmana i períodes vacacionals. Disposa de dutxes i lavabos amb aigua potable, fonts, i berenador. També disposa d'un circuit de cicle-cross i àrees recreatives i d'oci infantil. És punt de partida de diverses rutes de senderisme, com el PR CV-35, el PR CV-313 i el PR CV-4, podent-se visitar la Penya la Blasca i el naixement del riu Vinalopó respectivament. També es pot realitzar la Ruta dels Molins, recorregut que uneix els tres molins paperers més emblemàtics del municipi, així com altres construccions d'importància arquitectònica. L'àrea recreativa del Molí l’Ombria té una capacitat de 190 places per a pícnic i 60 places per a acampar. En cas d'aforament complet l'accés quedarà restringit. Per a més informació i reserves 667 553 730 [gallery link="file" size="galeria" ids="6944,6945,6946,6947,6948,6949,6950,6951,6952"]

Paratge de Sant Cristòfol

El lloc és un punt de trobada per a l'oci, l'esplai a l'aire lliure, i l'excursionisme, ja que es considera punt de partida dels diferents itineraris i recorreguts de muntanya, al Parc Natural. Aquest lloc està perfectament condicionat per als més xicotets. Compta amb una zona recreativa amb gronxadors i tobogans, taules de fusta i pedra de diverses grandàries i amb bar-cafeteria. Tota la zona té molta ombra i és el lloc ideal per a passar el dia amb els nostres sers estimats. [gallery link="file" size="galeria" ids="6940,6939,6938"]

Via Verda

Via Verda habilitada pel tram de la via de l'antic ferrocarril Alcoi-Agost. Les diferents àrees de descans són: Estepar, Poliesportiu, El Mirador, Puente de les Set Llunes, Glorieta del Salt, Font Rodrigo i Barri de Batoi. Lloc ideal per a iniciar una ruta per la Via Verda, cap al Racó de Sant Bonaventura (SL-CV-25.7), diferents rutes pel Parc Natural de la Font Roja o fins a l'àrea recreativa de la Font del Quinzet. Respecte a l'accés, la carretera està asfaltada i es pot realitzar a peu, amb bicicleta o amb vehicles autoritzats. Compta amb 16 taules, 14 bancs, 3 fonts d'aigua potable, elements per a exercicis físics, jocs de taula, aparcabicis, senyalització i il·luminació a l'interior dels túnels.

Sant Antoni

L'àrea Recreativa de Sant Antoni està situada al sud del Parc Natural de la Font Roja i es troba en una àmplia pineda per a gaudir de l'entorn protegit. La carretera d'accés està asfaltada i es pot arribar a peu, amb bicicleta, amb cotxe o amb autobús i en ella existeixen 18 taules, 1 font d'aigua no potable, lavabos adaptats per a minusvàlids, 2 barbacoes, aparcament i senyalització.

Racó de Sant Bonaventura

Àrea de ribera protegida per xops i oms al costat del riu Polop on destaquen els seus salts d'aigua. Aquesta àrea recreativa és un important pas d'unió forestal i faunística entre els Parcs Naturals de la Serra de Mariola i de la Font Roja. És el punt d'inici perfecte per a començar rutes pels Canalons i el Racó de Sant Bonaventura, Via Verda, Parc Natural de la Font Roja, àrea recreativa de la Font del Quinzet, pel GR-7 o fins al Castell de Barxell. El seu accés és sense asfaltar i es pot arribar a peu, amb bicicleta o amb vehicles autoritzats. Compta amb 10 taules, 1 font d'aigua no potable, senyalització i zona de bany no regulada. [gallery size="galeria" link="file" ids="6927,6926,6925,6924,6923,6922,6921,6920,6919,6918"]

Preventori

Aquesta àrea recreativa se situa al Parc Natural de la Serra de Mariola i està repoblada amb pins i xops que protegeixen les diferents àrees de descans. Ací es pot arribar amb bicicleta, a peu, amb cotxe o amb autobús i els seus serveis són els següents: 18 taules, 1 font d'aigua no potable, lavabos, jocs infantils 2 barbacoes, aparcament, senyalització, bar i zona de bany no regulada en bassa d'aigua natural.

Pista Colacao

Es tracta d'una àmplia pineda habilitada al costat del Poliesportiu Municipal, situada als peus del Parc Natural de la Font Roja. La carretera està asfaltada i el seu accés pot ser a peu, amb bicicleta, amb cotxe o amb autobús. Té 6 taules, una font d'aigua potable, lavabos dins del Poliesportiu, aparcament, il·luminació i bar a l'interior del Poliesportiu.