Teatre Salesians Alcoi

El teatre es troba en el Col·legi dels Salesians d'Alcoi, compta amb un aforament de 700 butaques i en ell es representen tot tipus d'obres: comèdies, drames, monòlegs, musicals,..

Teatre Avenida Bocairent

El teatre 'Avenida', situat al carrer Diputat Castelló n. 26, és l'espai cultural amb més capacitat de Bocairent, ja que disposa d'un escenari de 106 m² i de prop de 400 localitats per al públic, que es distribueix entre el pati de butaques i l'amfiteatre. Aquest volum, unit a l'equipament tècnic de les instal·lacions, fa que el teatre s'utilitze per a les activitats locals de gran format, com a concerts, representacions teatrals, projeccions de cinema, etc. A més, l''Avenida' acull alguns dels actes festers, cívics i institucionals més rellevants per al municipi. És el cas, per exemple, de les cites que preludien els Moros i Cristians; de la Festa de l'Esport, que reconeix els mèrits dels esportistes locals i la tasca dels diferents clubs, o de la gala dels premis 9 d’Octubre, amb la qual s'homenatja la trajectòria d'una persona i d'un col·lectiu de Bocairent.

Sala Joan de Joanes Bocairent

La sala Joan de Joanes, situada al carrer Diputat Castelló n. 9, acull la majoria d'exposicions que tenen lloc a Bocairent. Es tracta d'un espai ampli i diàfan, preparat per a la instal·lació de mostres de diferents disciplines. De fet, són habituals tant les exposicions vinculades a les arts plàstiques en general com les relacionades amb la divulgació d'un tema històric, cultural, social, etc. A més, els mitjans tècnics de la sala, la converteixen en una instal·lació d'ús polivalent. Per això, és freqüent que se celebren conferències, reunions, tallers, projeccions i activitats formatives de tota mena. En aquest sentit, també cal destacar que la sala Juan de Juanes és la seu de la Universitat Politècnica de València (Campus d'Alcoi) a Bocairent.

Casa de Cultura de Banyeres

Aquest edifici compta amb una història peculiar, els seus orígens daten de finals del s.XIX. Amb la recaptació que tenia lloc en el mateix es facilitava ajuda als pobres i s'anava arreglant el teatre. Després d'una llarga història de reparacions i usos, el 3 de març de 1988 va ser inaugurada l'actual Casa de Cultura - Teatre Beneficència, que es va construir sobre les ruïnes de l'antic teatre beneficència. En l'actualitat compta amb una sala d'actes, Sala d'exposicions, Sala de conferències ...

Arxiu municipal de Muro

Edifici de titularitat de l'ajuntament, inaugurat l'any 2011. Es tracta d'un edifici singular i modern, amb una superfície total de 1.103 metres quadrats. La planta baixa alberga una sala d'exposicions així com altres espais i serveis vinculats. L'entreplanta està dedicada a magatzem i la planta primera a arxiu i sala d'estudi i consulta.

Teatre Principal de Banyeres

En 1923 després de rebre una sol·licitud per a la construcció d'un teatre on estava situada l'antiga església, l'alcalde Ramon Berenguer Navarro, ha considerat de summa importància netejar el solar i construir en aquest enclavament un teatre. Després de diversos propietaris va passar a ser propietat de l'Ajuntament el 1996. L'any 2000 va tenir lloc una rehabilitació integral de l'edifici que el va convertir en el que és actualment. Aquest teatre ha tingut i té un paper fonamental en la vida cultural del municipi. S'utilitza per a les representacions teatrals, per a concerts, festivals, homenatges, i qualsevol acte que requereixi la seva utilització.