Font Jordana Agullent–Covetes d’Alfafara

  1. A la dreta de la Font Jordana, a uns 200 metres, hi ha una senda que puja a la senda dels enginyers, el qual agafarem per a començar la ruta. Una vegada en la senda dels Enginyers, girem a l’esquerra i continuem fins a la senda que ens portarà al camí de Cuco (a la dreta).
  2. Pujarem tota la senda fins a una bifurcació, prenent la senda de la dreta que ens portarà al camí del Cuco, per la qual cosa seguim cap a la dreta.
  3. Seguirem pel camí fins que arribem a l’encreuament del camí del camí del Cuco, camí Ontinyent-Agres.
  4. No deixem el camí Ontinyent-Agres, a 1 km. aproximadament hi ha un desviament a la dreta, camí que baixa a Agullent, que no prendrem per a continuar recte pel camí del Torrater fins a trobar el camí d’Alfafara, desviant-se en l’esquerra, direcció “La Valleta d’Agres-Alfafara”. Aquest camí és una contínua ziga-zaga, i en una de les corbes hi ha un camí a la dreta, que prendrem.
  5. Als pocs metres podem veure l’escola d’escalada a la dreta i una casa derruïda. A continuació, prendrem un altre camí a la dreta (pou a l’esquerra i un camí que no agafarem). Deixem la senda a la dreta, continuant pel camí fins a una antiga caseta de Renfe. Hi ha una font a la dreta i un camí a l’esquerra, per davall del pont de la via.
  6. Continuem per davall de la via i, desviant-se pel camí de l’esquerra, arribarem a una rambla que quasi segur la trobarem seca a l’estiu. Sense travessar el riu, seguirem pel seu costat, mantenint-lo a la nostra dreta. Cal anar amb compte ja que abans que acabe el camí, haurem de travessar el riu per una senda que ix a la dreta per a arribar, finalment, a les coves.
  7. Per a tornar, prenem el mateix camí fins a creuar una altra vegada la via del tren. Una vegada reposada l’aigua en la fonteta, ens dirigim al camí que hi ha a l’esquerra que en poc es converteix en senda. Aquesta està molt empinada i escalonada i ens conduirà al camí del Torrater.
  8. Ens trobarem a l’esquerra el camí que baixa a la casa del Torrater, el qual no agafarem, continuant recte fins el camí d’Agullent que prenem a l’esquerra.
  9. Baixarem per aquest camí durant una estona fins que el camí aparega amb formigó, on hi ha una senda (PR) a la dreta que agafem, deixant el camí.
  10. Seguint la senda principal senyalitzada amb PR arribarem al desviament (a l’esquerra) de la senda que en 5 minuts ens portarà a la Font Jordana.