Les Caves i el Montcabrer

La ruta comença des del camp de futbol. Seguirem el camí que passa per la masia dels Terrers i que ens condueix a dalt del port. Seguint les indicacions del GR-7, arribarem fins a l’ermita de Santa Bàrbara, on també trobarem la font del Plà i un xop centenari.

Seguirem el camí passant per les masies de Mingol i la Bassa Roja fins a arribar al càmping. Una mica més endavant arribarem a l’àrea recreativa de la Font de Mariola, deixarem a la dreta l’Alt i el castell de Mariola i seguirem el camí fins a la font del Mas dels Arbres. A uns 200m. a l’esquerra, podem desviar-nos i prendre la senda que ens porta fins la cava de Don Miguel amb uns imponents contraforts. Tornant a la pista principal, ascendim fins a trobar la Cava del Buitre.

Més endavant, arribarem a la Cava Gran i uns metres després veurem el refugi del C.E. d’Alcoi, la Cava de l’Habitació i el cim del Teix. Per a anar directament al cim del Montcabrer (1390 m) prendrem el PR-CV 27 que, durant uns metres, coincideix una altra vegada amb el GR-7. Per a tornar, seguirem el PR-CV-57 en direcció Est passant pel Mas de la Foia Ampla, fins a la Font de Mariola.

:: Descarrega’t el plànol de la ruta en pdf